Transformational Cupping

Kom los van verklevingen, afvalstoffen, blokkades en laat alles weer in harmonie stromen.

Wat is Transformational Cupping?

Bij cupping wordt er gewerkt met glazen bollen – met een pompje – die de huid vacuüm zuigen. Deze techniek wordt al eeuwenlang gebruikt om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Er bestaan verschillende methoden om te cuppen.

Bij Cuppingsalon.nl wordt er gebruikt gemaakt van de Transformational Cupping methode. Een methode die ontwikkeld is door Kim Cupping waarbij cupping combineerd wordt met diverse technieken en een holistische kijk. De cup trekt zich vacuüm op de huid en met de hand en bewegingen van de cup ga ik op zoek naar verklevingen en opgehoopte afvalstoffen. Ieder mens verzamelt dit gedurende het leven. Het verschilt per persoon waar men gecupt wilt worden: sommige mensen willen alleen billen en benen, anderen hun gehele lichaam aangezien afvalstoffen en ophopingen overal kunnen zitten. Deze vorm is intensiever en diepgaander dan gewone cupping en daardoor is het effectiever.

Wat doet het?

Met Transformational Cupping wordt alles in beweging gebracht omdat je met cuppen de huid vacuüm trekt en eigenlijk de verklevingen die daaronder zitten (niet alleen oppervlakkig, maar in combinatie met detoxen op alle lagen, ook diep) los komt  en alles weer kan gaan stromen, er weer ruimte en zuurstofrijk bloed doorkomt. Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet schieten los en eindelijk wordt alles weer doorbloed en gevoed en alle shit kan worden afgevoerd.

Geen één techniek werkt op zoveel lagen als Transformational Cupping: huid, vet, verklevingen, afvalstoffen, littekens, aderen, striae, bindweefsel, meridianen, lymfesystemen, spieren, pezen, gewrichten, organen, trauma’s, ziektes, ongemakken, kwalen & klachten.

Wat komt er los tijdens een behandeling?

Tijdens een cuppingsessie komen verklevingen, blokkades, afvalstoffen, trauma, ziekten, oud zeer, klachten, kwalen, bindweefsellagen, ophopingen van vet en spierknopen los. Er komt zuurstofrijk bloed, de boel gaat weer stromen en alle afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Je krijgt en voelt letterlijk weer ruimte in je hoofd en in je lijf. Je voelt je lichter en energieker, frisser en helderder, bewuster, meer intuïtief, minder verstoring en dichter bij jezelf.

Het doel van cupping is om afvalstoffen die zich hebben opgehoopt te te verwijderen waardoor slijm en verklevingen los komen en alles weer in harmonie kan stromen.

Voeding speelt uiteraard een zeer belangrijke rol. Je kunt de afvalstoffen wel verwijderen. met cupping, maar wanneer je daarna weer ongezonder gaat eten, kunnen klachten weer terugkeren.

Wat voor resultaat kan het opleveren na een behandeling?

 • De organen gaan beter werken.
 • Het reinigingssysteem kan beter afvoeren en opruimen.
 • Men krijgt veel meer energie.
 • Men komt positiever in het leven te staan.
 • Men wordt helderder in het hoofd.
 • Het zenuwstelsel en het hormoonstelsel gaan beter werken en komen in balans.
 • Ziekten, klachten en kwalen worden minder (of verdwijnen zelfs).
 • Men wordt soepeler, beweegt makkelijker.
 • Men gaat zich lichter voelen.
 • Ze zitten letterlijk en figuurlijk beter in hun vel
 • Men komt van rugpijn, zware benen, pijnlijke knieën af.
 • Alles begint te stromen dus ook prikkels, signalen komen beter door.
 • Doordat afvalstoffen verdwijnen komt er meer rust in het systeem wat resulteert in; minder angsten, piekeren, zorgen en ongeduld.
 • Men gaat er jonger uitzien want de huid wordt weer doorbloedt en alles wordt elastischer en wordt strakker.
 • Trauma’s en oud zeer komen eruit en mogen eindelijk losgelaten worden. En zo wordt ineens de ‘bagage’ die je al ZO lang meesleurt minder – en dat is zo’n fijn gevoel!

Wanneer kan ik jou niet behandelen?

Helaas kan ik niet in álle gevallen jou behandelen met een cuppingsessie. Hieronder een aantal contra-indicaties. Twijfel je of ik jou kan behandelen? Neem dan contact op via e-mail of Whatsapp.

Meest gestelde vragen

Bij een eerste behandeling kan het iets meer pijn doen. Dit komt omdat er nog heel veel afvalstoffen in het lichaam zitten. Hoe vaker je een behandeling ondergaat hoe minder je zult ervaren.

Ik zal te allen tijden goed naar jou luisteren en kijken wat jij aankunt. Ook zal ik precies vertellen wat ik ga doen zodat je niet voor (pijnlijke) verrassingen komt te staan.

 • Voeding (E-nummers, kleur-, geur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen, bestrijdingsmiddelen, hormonen/antibiotica in dieren etc.)
 • Lucht (smog)
 • Verzorgingsproducten
 • Medicatie (anticonceptiepil, vaccinaties)
 • Straling
 • Schoonmaakmiddelen
 • Water
 • Geurverfrissers
 • Tattoeages, piercings, fillers, botox etc.
 • Emoties/omgeving

Hoeveel behandelingen je nodig hebt, verschilt echt per persoon. Het is namelijk afhankelijk van wat je wilt bereiken met de behandeling(en).

Voor bijvoorbeeld benen heb ik minimaal 2 behandelingen nodig omdat ik één been per behandeling cup. Dus bijvoorbeeld de linkerbeen tijdens behandeling 1 en de rechterbeen tijdens behandeling 2. Dit geldt ook voor billen en armen.

Nee, zeker niet! Je huid kan rood/blauw worden op plekken waar zich (veel) afvalstoffen bevinden. Op deze plekken zijn verklevingen losgemaakt en wordt alles weer doorbloedt en gevoed. Dit is dus een goed teken! Dit trekt binnen een paar dagen weer weg.

Door je lichaam te cuppen krijgt jouw lichaam de kans om zich van alle afvalstoffen te ontdoen. Door het loslaten en ontgiften (je lichaam is zich aan het resetten/herstellen) kan je de volgende dingen ervaren na een behandeling: hoofdpijn, misselijk of een ‘blegh’ gevoel ervaren. Soms kunnen de plekken waar er gecupt is gevoelig zijn.

Geef je lichaam de kans om zich te herstellen.

Het cuppen van je lichaam heeft vele voordelen o.a.: het verbetert je immuunsysteem, het verbetert je doorbloeding, het verwijdert afvalstoffen uit het lichaam, het werkt stress verminderend, de oplossing voor nek-, schouder- en rugklachten, het helpt je lichaam te ontgiften.

Het cuppen van je lichaam heeft vele voordelen wat je ook aan de buitenkant kan gaan merken: het vermindert cellulite, het maakt de huid strakker, vermindert striae, verbetert vetophopingen die zicht- en voelbaar zijn.